posted by | Comments Off on jesse wint alles !!!

jess

Bekijk alle foto’s

Onze nationale feestdag beloofde dit jaar extra spannend te worden. Er waren maar liefst 5O deelnemers en allemaal met maar 1 doel: clubkampioen worden. Voor Jeroen Vandeur stond er nog iets extra op het spel, hij kon namelijk als eerste speler in de geschiedenis van onze clubdag de wisselbeker mee naar huis nemen.
De formule was dit jaar een beetje anders. Woensdagavond ipv zondag. Weliswaar geen B-finale waardoor alleen de eerste twee van elke poule doorgingen. Troost u, daar gaan we volgend jaar wel iets aan doen. Ondanks de toch wel indrukwekkende handicaps (beperkt tot 7 punten) blijkt immers toch dat het meestal de hogere klassementen zijn die doorstoten naar de finales (of de ondergeklasseerde spelers).
Hilda, Gaby en Gaston op post om te supporteren, Guido en zijn vrouw om hun twintig jarig huwelijk te vieren (ook een dikke proficiat trouwens). Gerda had ik samen met alle andere buren thuis gelaten om met de paardjes te spelen. Dimitri was een beetje te laat maar had hiervoor een geldig excuus, zijn broek was namelijk nog niet droog. Over deze editie van de clubdag zal nog lang nagepraat worden. Reeds in de poules was er een confrontatie geweest tussen Jesse en Jeroen. Grote verrassing was toen al dat Jeroen het onderspit had moeten delven. Jeroen was natuurlijk ervaren genoeg om dan nog niet volledig in zijn kaarten te laten kijken. Maar ere aan wie ere toekomt. Het was, jammer voor Jeroen, niet hij die de clubdag won maar wel Jesse. Zijn parcours mag er dan ook wezen en eer hij de finale won heeft hij toch wel een aantal symbolische duelletjes in zijn voordeel beslecht. Vrijgeloot in de 1/16e finale. In de 1/8e finale passeerde hij Jeremy. Niet altijd even gemakkelijk maar ze kennen mekaar natuurlijk van op training. In de 1/4e finale tegen Vincent. De jeugd tegen de jeugd. Vincent die de eerste twee sets op zijn één been won. Ik heb het al eerder gezegd. Met Jesse heb je nooit gedaan. Een paar jaar geleden op de clubdag stond ik tegen hem eens een set met 9-6 voor. Ineens was het 10-10 zonder dat het iemand was opgevallen. Dan een netje en een kantje voor Jesse en de set was binnen. Nu heeft hij die setjes en kantjes niet meer nodig en dat zal ook Vincent geweten hebben. Daarna de halve finale tegen Raymond. Zou de ervaring van Raymond het halen tegen de technische klasse van Jesse? Als we dan toch die wisselbeker moesten zien in de club te houden, wat zou dan het beste zijn want ondertussen was het ook al duidelijk dat langs de andere kant van de tabel, Jeroen sterk bezig was om zich een weg tot in de finale te banen. De bookmakers gaven Jesse in de finale een iets hogere kans tegen Jeroen dan Raymond, vooral gebaseerd op de uitslagen van Jesse tegen Jeroen in de poules. Zou Jesse wel zover geraken want die backspin ballen van Raymond zijn niet te onderschatten? Geen probleem voor Jesse die zijn weg naar de finale verder zette. De finale zelf werd een triller. De zenuwen stonden gespannen bij beide spelers maar Jeroen die had dat allemaal al enkele keren meegemaakt en was toch wat minder onder de indruk. Elke speler won om beurt een set. Wat zou het in de belle worden. Jesse genoot dan wel van de handicap van 5 punten maar die was ook in de belle snel relatief snel weggewerkt. Het werd 10-10! Iedereen gelijk voor de wet! Jeroen schuwde het risico niet maar helaas voor hem, de bal vloog uit. Jesse wint de clubdag 2012! Jesse, proficiat!

DE TOP 20
1…… DE WEERDT JESSE (E2)
2…… VANDEUR JEROEN (C0)
3…… FORCEVILLE RAYMOND (C6)
4…… NIJS MATHIAS (C6)
5…… DENIE VINCENT (D4)
6…… SMETS GERT (D4)
7…… SMETS MICHAEL (C6)
8…… SEYNAEVE JAN (E2)
9…… DE LEEUW JÉRÉMY (E2)
10…. MERCKX WILLEM (C2)
11…. VEUGELEN STIJN (D4)
12…. DE GRAEF DIMITRI (D4)
13…. ARDELEANU FLAVIAN DAN (D0)
14…. DE LEEUW FRANK (D0)
15…. DECUPERE DANNY (C2)
16…. DEBRUYN STEFAN (E2)
17…. SMETS SVEN (D6)
18…. VERHELST WILLEM (E4)
19…. MESOTTEN SAMMY (NG)
20…. CAPPELLE GILLES (E4)

de strafste: speler van het seizoen

Naast het winnen van de clubdag werd Jesse ook uitgeroepen tot speler van het seizoen. Hij slaagde er afgelopen seizoen zijn klassement met een letter te verbeteren nl. van E2 naar D2. Logische keuze: ja, makkelijke keuze: nee. Er waren nog wel enkele spelers die een ‘berejaar’ achter de rug hebben, maar ja er kan er maar eentje winnen.

Verder rest ons natuurlijk nog iedereen te bedanken die van de clubdag een feest gemaakt hebben: dankuwel

newsmash